Училище в САЩ: По облеклото да се разбере дали сте обвързани!

Интересна активност за началото на учебната година

2018-09-28 10:30:00
Училище в САЩ: По облеклото да се разбере дали сте обвързани!
Снимка: Pixabay

Училището започна и у нас и тийнейджърите вероятно още се настройват на новия режим с по-ранно ставане и по-малко свободно време. В някои западни страни учебната година започва малко по-рано, а през първия месец в училищата се организират различни активности, които да повдигнат духа на децата, за да свикнат по-лесно с връщането в класната стая.

 

В гимназия в града Айова, щата Луизиана, са окуражили учениците да се облекат в цвят, който издава дали имат връзка или не, пишат от Yahoo Lifestyle. Те трябвало да се появят със съответното облекло в първия понеделник от септември. Инструкциите гласят: "Носи червено, ако си обвързан. Носи зелено, ако си необвързан. Носи жълто, ако положението е сложно".

 

Така щяло да се разбере кои ученици са заети и кои са свободни за среща за училищното парти, посветено на започването на учебната година.

 

Не всички родители обаче останали очаровани от идеята. Някои от тях коментират в социалните мрежи, че не би трябвало гимназията да влиза в ролята на сватовник. Според тях в този период тийнейджърите са уязвими - напрегнати са заради ученето, създаването на приятелства, отношенията със съучениците.

 

Всъщност обаче училището съчетава прогимназия и гимназия, тоест там има и по-малки ученици (5-7 клас), затова някои родители са притеснени.

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия